Végre eljött a tavasz, úgy látom a növényeim is megérezték ezt. Ma 3 hajtás bujt elő, és legalább még 1 fog majd holnap előjönni!!! Eddig kontroll növény még nem jött ki a földből, viszont az 1-es típusú sarkantyúkának holnapra már az összes hajtása föld felett lesz, a 3-mas típusú (ahol a magok alatt van a mágnes) már 2 hajtása látta meg a napvilágot. Viszont a bab "visszafordult". Amikor kimentem megnézni őket, és felírni a méreteket, már nem volt meg a hajtása, leástam egy kicsit, és lefele nő. Biztos a gyököcskéje volt, csak kicsit eltévedve nőtt. Zárásként az új hajtásokat lefényképeztem, itt láthatók:

(Ott zöldellik ami holnap fog kihajtani)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Remélem látszik, egymás alatt van a két hajtás.

 Szép napot! A cím mindent elárul, két hajtás látott napvilágot a mai napon. Az mindkettő azonos cserép típusban, a "Stone Henge Mágnes" cserépben hajtott ki, de az egyik végre bab!!!! A másik sarkantyúka így már hárman vannak abban a cserépben. Remélem marad ilyen az időjárás, és akkor valószínűleg gyorsabban is nőnek, ma kellemes 16°C volt. A sarkantyúka hajtásoknál új mérési módszert vezettem be, azért, mert a görbe hajtások egyenesednek ki, így már a teljes hajtáshosszt mérem. Babnál nincs ilyen gond, alapból egyenes a hajtás. Befejezésként két kép a hajtásokról:

 Üdvözletem! Ha hihetünk az időjósoknak, holnaptól jön a tavasz. Végre a növényeim kapnak átlagnál kicsit több napot.Bár A "Stone Henge Mágnes" cserép nagyon elkezdett nőni, a nagyobbik hajtás 1,3 centis, a kisebbik tartja a 0,2 centis növekedést, így már 1 centiméteres. A napokban először tudtam melegebbet, 12°C-ot mérni. Zárásként egy kis zene. Sajnos az eredeti klipet nem lehet beágyazni, így maradt a dalszöveg videó.

 Szebb napot! Tegnap megint nem írtam, szokták mondani, a lustaság nagy úr. Nah de a mai nap fontos egy nap! Sarkantyúka "Stone Henge Mágnes" cserépben kijött a második föld feletti hajtás, és rögtön 0,8 centivel kezdett. Az első hajtás tartja a szokásos napi 0,2 mm-s növekedését így most 1,2 centi. Nem lepődnék meg ha lassabb lenne a növekedés a következő pár napban, mivel igen erőteljesen lehűlt a levegő, és a napos idő is csökken igen erőteljesen. Zárásként a két a 2 hajtásról.

 Szebb napot! Akartam írni, hogy egész jó idő volt ma erre elkezdett szakadni az eső, és persze a szél pont a növényeimre fújja. Nem szeret engem, meg a kutatásom az időjárás, de remélem azért ennyi nem végzi ki szegényeket. Szóval, a sarkantyúka 1-es típusú cserepe, azaz a "Stone Henge Mágnes" vagyis amikor körbe van rakva a mag, kibújt a föld alól. A tegnapelőtti mérésem ezek szerint pontatlan volt, csak a legfelső magokat mértem, kiderül, hogy ebben a cserében van egy mag, aminek már majd 5 centis gyökere van, és ez tört felszínre. A képen a kis hőst láthatjuk, holnap jelentkezem.

 

 Szép estét! Tegnap írtam, hogy rügyeznek a magok. Ennek utánanéztem, utánakérdeztem tanáraimnál, kiderült, hogy azok nem olyan rügyek, amik kijönnek a földből, hanem a gyököcskék. Ezek olyan részek, amikből később a gyökerek lesznek. Nem volt egy nagy poszt, de gondoltam megosztom veletek.  

 

süti beállítások módosítása