Képek hada.

2011.07.31. 17:48

 Mivel tegnap csak grafikonokat raktam fel, így ma képeket teszek fel főleg. Elültettem a kertbe a hajnalkákat. Ma lett egy olyan ötlet, hogy borsót ültetek ládákba, szokásos előmágnesezéssel, megnézve milyen lesz a termés. Tegnap elkezdtem csíráztatni a mágnesesség megmaradását vizsgáló magokat a petri csészékről kép:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tegnap említett csodatölcsért is elkezdtem mágnesezni, egészen pontosan 10 magot. Kép:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előmágnesezés vs folyamatosan mágnesezés:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erős mágnes vs eddig használt mágnes:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Balkonláda Kontroll:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Balkonláda mágnesezett:

 Hát igen, sajnos vége a tábornak, viszont így egy viszonylag unalmas rész kimaradt a növényeim fejlődéséből. Így, mire hazaértem, az összes most lévő cserépben kijött az összes hajtás! Eddig ilyen még nem volt, hogy még a kontrollnál is meglegyen mind az 5 szár. De először nézzük a még eredménnyel nem szolgáló méréseket. Ma, 10 nap előmágnesezés után elkezdtem csíráztatni a mágnesség megmaradásának mérését. 1 hétig lesznek csíráztatva, utána kiültetem őket. Tibi barátomtól kaptam egy nagy adag Csodatölcsér (Mirabilis Jalapa) magot, ebből 10-et mágnesezek, és ugyanennyi kontrollt ültetek majd jövőhéten szombaton. Holnap kiültetésre kerül a mágnesezett és kontroll hajnalka is. Ez eléggé mellék projekt, viszont kíváncsi leszek az eredményre, hiszen ezeket a kertbe ültetem, és nem cserépben, ellenőrzött körülmények között lesznek. A mostani növényekről képek majd holnap lesznek, 2 meglepetés képpel együtt. Most viszont nézzük a grafikonokat, amik az első lemérést után lettek. 

Eddig használt mágnes az erősebb mágnesek ellen:

 

Jól látható, hogy szárhosszban, és levél szélességben az erősebb mágnes a jobb, viszont a másik két adatban az eddig használt mágnesek. Következzék az előmágnesezés a folyamatos mágnesezés elleni mérés:

 

Nagyon jól látszik, hogy levélszámon kívül mindenben vezet, szárhosszban és levélszélességben pedig kiemelkedően. Holnap jelentkezem képekkel.  

Érdekes eredmények.

2011.07.24. 18:25

 A címből is lehet gondolni, ma egész sok, és érdekes eredményem lett. Három mérésről lesz szó: Tigris Aloe, A balkonláda, és az előmágneses vs folyamatmágneses.

 

Kezdjük is az elsővel. Azt gondoltam, hogy mire lesz lényeges eltérés, és a mágneses, ami ugyebár alapból kisebb volt mint a kontroll, nagyobb lesz a másiknál, el fog telni nem kevés idő. Hát tévedtem. Csütörtök óta kapja a mágneses teret és már nagyobb. Itt a grafikon, a második az érdekes.

 

Jól látszik, hogyan fordított a mágneses. Következő legyen a balkonláda. Itt is nagy különbségek lettek rövid idő alatt. A kontrollnál kijött még 2 hajtás, így van három, viszont az átlagos szárhosszúságuk csak 3,9 centi lett emiatt. A mágnesezettnek pedig 16 centi az szárhosszúság átlaga. Íme két kép:

 

 Mágnesezett:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontroll:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előmágnesezett vs folyamatosan mágnesezett mérés. Itt egy hatalmas különbséget vettem észre. Ma, azaz a 7.napon kijött 4 azaz négy hajtás az előremágnesezett cserépben. Ez 2 nappal megelőzte a szokásos mágneses időpontot.Ezeket még nem mértem le, majd a többivel együtt amikor visszajövök a táborból. Itt egy kép a 4 hajtásról:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És végül egy kis "meglepetés". Szülei kitalálták, hogy mágnesezzek egy nagyadag hajnalka magot és azt is ültessük el. Nekem igazából mindegy mikor mennyi magot mágnesezek, úgyhogy elkezdtem mágnesezni őket. Íme a kép:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ennyi volt mára, jövőhéten szombaton jelentkezem, addig a Pannon Egyetem által szervezett Nyári egyetemen leszek. Jó buli lesz szerintem! 

Új mérések hada.

2011.07.21. 19:07

A cím is utal rá, ma elindult három, azaz 3 különböző mérés. Az első, igen érdekes, én fontos eredményekkel szolgálhat majd. Csak felsorolva: Mágnesesség megmaradásának mérése, Tigris Aloe mágnessel kezelése, Gomba növesztése mágnessel.

Első méréshez kell magyarázat. Tehát azt vizsgálom, hogy az előre mágnesezés után mennyi ideig marad meg a mágnes pozitív hatása. Összesen három fajta mágnesezett mag lesz, és persze a kontroll. A három fajta mag: 1. ahol csak szárazon, előre mágnesezem egy hétig, a csíráztatásnál már nem lesz mágnesezve. 2. ahol szárazon is és a csíráztatásnál is mágnesezve lesznek a magok. 3. ahol csak a csíráztatásnál lesznek mágnesezve a magok. Természetesen lesz kontroll növény is. Ma elkezdtem szárazon mágnesezni a magokat, 1 hét múlva elkezdem csíráztatni a magokat. Majd akkor jelentkezem ezzel kapcsolatban, most nézzük a másik két mérést.

Tigris Aloé (Aloe Variegata) mágneses kezelése:

Lényegében szereztem két, nagyjából egyforma tigris aloét, és a kisebb cserepének a szélébe mágneseket nyomtam. Nem nagyok a különbségek, de kérdés az, hogy látható lesz-e a nagy eltérés. Hetente mérem őket, úgyhogy ilyen gyakorisággal számolok be erről a mérésről. Két kép a növényekről:

Felülről a két növény:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oldalról:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gomba növesztése mágnessel:

Forgalomban kapható egy doboz, amiben lényegében minden megvan, hogy házilag bárki tudjon csiperke gombát termeszteni. Egy ilyen dobozt készítettem el a mai nap, és az egyik sarkába a jól ismert elrendezésben elhelyeztem 6 mágnest a komposztban, kíváncsi leszek, hogy itt is érvényesül az eddig ismert hatás. Egy kép erről:

 

 

 

 

 

 

 

 Mivel még csak 3. nap van, így igen sokáig nem lesz még kép azokról a növényekről, gondoltam, a csíráztatásból visszamaradt magokról csinálok egy jelentést. De mivel olyan eredmények születtek, hogy megérik a lejegyzést, így ezeket hetente fogom mérni. Pont egy hete ültettem el őket és már így néznek ki. A feliratot utólag szerkesztettem oda, mielőtt valaki arra gondolta, hogy így firkálom a ládát! :D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nézzük kicsit közelebbről őket. A kontroll magok közül eddig 1 jött fel a felszínre, és 4 centiméter a hossza.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mágnesesek közül mind az öt meglátta már a napvilágot és a következő méreteket érték el: 11 centi, 11 centi, 12 centi, 10 centi, 2 centi. (átlagban:9,2 centi). Ezek nem kis számok, a másik érdekesség pedig, hogy az ültetéskor mindössze 2 magnak volt nagyjából 1 centis hajtása és ezek a 11 centis hajtások. De nézzük a képet:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Remélem ez azt jelenti, hogy elég előre a csíráztatás közben mágnesezni a növényeket, és a hatása megmarad. Ez majd a másik mérés alapján kiderül.

Elültettem a már emlegetett méréseket. Igazából bevetettem egy kis cselt. Mivel ugyanakkor lettek ültetve, 1 kontroll cserép bőven elegendő szerintem. Nah de akkor nézzük végig, melyik is ez a két mérés:

Folyamatosan mágnesezés kontra előmágnesezés:

Ebben a mérésben az egy hete mágneses tér alatt álló magokat vettem ki a Petri-csészéből, és elültettem. Egy másik cserébe a már jól ismert módszerrel mágneseket raktam, és magokat ültettem. És persze van a kontroll.

 

Nagy erős mágnes kontra eddig használt kicsi mágnesek:

Itt azt vizsgálom, hogy az eddig használt mágneseknél erősebb mágnesek esetleg nagyobb különbségek lesznek a kontrollhoz képest. Itt is csaltam egy kicsit, mert a kis mágneses adatokat a másik mérésből veszem, így tudom négy cseréppel megoldani a két mérést.

  Ma volt annak a napja, hogy átültettem a növényeket. De ne szaladjunk ennyire előre, először a csírákat nézzük meg. Ma már adatokat nem írok, beszéljenek inkább a képek.

Kontroll:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mágneses:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ma még nagyobb volt az eltérés, mint tegnap. Szerintem ez egyértelmű eredménye a mágneses mezőnek. Nézzük meg, hova is lesznek elrakva, mint hidrokultúrás növények.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez lényegében 2 apentás palack (reklám helye: Málnás apenta nagyon finom) aminek levágtam a tetejét, hogy nagyjából egyformák legyenek, és ezeket megtöltöttem, ilyen kertészetben kapható golyócskákkal, amik megszívják magukat vízzel, és lassan adják ki magukból. Így néznek ki közelebbről ezek a golyók:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Úgy néznek ki, mint a halak ikrái. Ezek után egy magasságban belehelyeztem a magokat a golyók közé. Először a mágnesest csináltam meg, mert a hosszú hajtásaik miatt körülményesebb volt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utána a kontrollt. Ez egyszerűbb volt, mert kisebbek voltak a hajtások. (egyik mag nem látszik, mert az egyik golyó alá csúszott be)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek után elhelyeztem a palackokat az ablakpárkányomra, ez esetben belülre, hogy az előző két mérésem kudarca ne történjen meg újra. A maradék 10 magot pedig egy balkonládába ültettem, és a másik teraszon fognak nőni.

 A címből is lehet gondolni, mi történt az elmúlt 24 órában, de azért elmondom. Nagyon nőnek!!!!! Főleg a mágnesesek, de ez várható volt. (Üzenném annak, aki nem hitt eddig a mágneseimben: IN YOUR FACE!) Annyira nőnek, hogy holnap már átrakom őket a vízkultúrába, nehogy bajuk legyen. 5-5 mag fog átkerülni, a legjobban fejlődő egyedek. A többit kiültetem balkonládákba, nem veszik semmi kárba. :)

Nah de, lássuk a mai eredményeket. Kontroll : 2 darab, nagyjából fél centis csíra, 1 darab mag ami csak kinyílt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mágnesesnél kicsit (sokkal ) nagyobb az előre haladás, de lássuk számokban:

1 darab 2,5 centis hajtás, 1 darab 2 centis hajtás, 2 darab 1 centis hajtás, 2 darab fél centis hajtás, 1 darab csak kinyílt.


 

 

 

 

4. nap Csíráznak a magok.

2011.07.11. 18:37

Ma egész sok dolgot csináltam, de kezdjük is az elején. Lesz az előmágneses kontra folyamatosan mágneses mérést, és ma készítettem ezt elő. Fogtam egy Petri-csészét és körbe ragasztottam 6 darab mágnest, természetesen déli pólussal befelé.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek után kiválasztottam 5 darab viszonylag ugyanolyan magot, és a csésze közepére helyeztem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Végül fogtam egy nemtudom milyen üvegeszközt, és a magokra helyeztem, hogy nehogy magukba szívják a levegő páratartalmát (ami a szobámban igen nagy) és elkezdjenek csírázni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Így lesznek jövőhét hétfőig, amikor ezt a mérést fogom ültetni.

  

Nah de akkor vissza a csírázástatáshoz. Először a kontroll csészét néztem meg, ott összesen 1 mag volt, aminek a vége szétnyílt, tehát elkezdett csírázni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek után a mágneses csészét néztem meg. Ott sokkal erőteljesebb növekedés volt látható, 1 magnak nagyjából 1centis hajtása van, 3nak kisebb de jól észrevehető, és 1 magnak a vége nyílt szét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek után, mindkét csészét vissza "csomagoltam", és annyi vizet öntöttem rá, hogy az alján éppen csak összegyűljön. Mostantól szerintem naponta fogok írni, lesz annyi változás.

1.nap Csíráztatás kezdete

2011.07.08. 18:00

 Mint már ma az előző bejegyzésemben említettem több új mérést csinálok, ezek közül a csíráztatást már ma elkezdtem. Szereztem 2 magasított falú Petri-csészét, ez volt a kezdet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek után a mágnesesre felraktam 2oldalú ragasztóval a mágneseket, és mindkettőnél megcsináltam a bélés felét. Alulra papír zsebkendő, felé vatta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ezek öntöttem 25ml vizet az edénybe, és beleraktam 10 magot. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Végül ráhelyeztem a maradék vatta, és papír zsebkendő és vatta réteget, és ismét kaptak 25ml vizet.

 

A vég és a kezdet egyben

2011.07.08. 12:38

  Régen írtam már, sok teendőm volt, és igen sok minden történt a növényeimmel. Az első mérés már elvirágzott, másfél hetes különbséggel a mágneses és a kontroll, természetesen a mágneses javára. Az ellenőrző mérésben is hasonló eredmények vannak. Sajnos a pólusváltásos és a paradicsom mérést Természetanya szabotálta. Egyik nagyobb viharban leesett mindkettő. A paradicsom kontrollt vissza tudtam rakni a cserépbe, talán túléli de már nem lenne jó a méréshez. A pólusváltásos mérésben a déli pólus lesett, egyben maradt, viszont a mágnesek összeugrottak, így ennek a mérésnek is vége, az eddigi adatok alapján kell majd dolgoznom. Eddig ez csak a vég része, de lássuk miért is kezdet.

A napokban fogok elkezdeni több mérést is. Először is megnézem azt, hogy az erősebb mágnes, vagy az eddig használt mágnes okozza-e a nagyobb növekedés gyorsulást. A kisebb mágnesekkel megnézem, hogy a csírázásra milyen hatással vannak a mágnesek. Ezek után/közben azt fogom nézni, hogy a mágneseknek folyamatosan ott kell lennie vagy elég hacsak pár napot "előmágnesezni". Ezen kívül vízkultúrás növények is, lényegében a csírás kísérletből kiveszek néhány csírázott növényt, és PET palack levágott részeibe belerakom, ahol ilyen kertészeti "víz golyók" vannak.  

Tehát mostantól újra indul a napszámlálás, ma már rakok fel képet az új mérésekről!

süti beállítások módosítása