55/41/16. nap Sok kép

2011.05.28. 19:26

 Nincs igazából mit mondanom, minden növényem nő, így csak egy rakat képet rakok fel.

Első mérés

 

 Első mérés ellenőrzése 

 

Pólusváltásos mérés

 

Paradicsomok

 

Mágneses paradicsom

 

Kontroll paradicsom

 

Paradicsomok "üvegháza"

 

 Hát igen, első mérésnek most van a Jubileuma! 50 napja tart a kísérletem, azóta rengeteg ötletet, segítséget és egyéb támogatást kaptam. Most tervezem, hogy megpróbálok egy üvegházat csinálni a teraszom egy kis részéből, így több növényt tudnék egyszerre termelni, és akár igényesebb fajokkal is tudnék foglalkozni. Majd meglátjuk ebből mi fog megvalósulni, még csak a terv fázisban van. Majd ha meglesz a tervrajz feldobom ide. Nah de a mérési eredmények ma: mágneses paradicsomból kijött 3 hajtás; D-ben tovább nőttek, É-ben pedig kijött még 2 hajtás, már csak 1 szunnyad a földben. Végül itt vannak a mai képek:

 Északi és mágneses Paradicsom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Déli és a kontroll

 

Hasznos linkek.

2011.05.22. 21:46

 Egy barátom csinál 2 blogot, érdemes megnézni, szépek a képek, hasznosak a leírások

orchideavadasz.blog.hu

tibikertje.blog.hu

 

 Hát igen, a jó idő megteszi a hatását. Ma kihajtott a maradék 3 mag is a D cserépben, az É cserépben meg kijött az első hajtás, 2 centivel startolt. Kontrollra még várunk, szerintem nagyjából 2 nap múlva fog kihajtani. Itt egy kép a mai állásról:

 Igen érdekes a felvetés, de szerintem kiszámolható. Eddig mindig a 9. napon jöttek ki a mágneses cserepek első hajtásai, és megint csak így történt. A Pólusváltásos mérésben a D pólusú cserép első hajtása ma napvilágot látott és rögtön 2 cm szárhosszal indított. Ebben a mérésben amíg az összes hajtás napvilágot nem lát naponta mérek, utána kétnaponta, mivel a levél méreteket is mérni fogom, és ez minden nap nagy munka lenne. Itt van pár kép a mostani állapotokról, és az új hajtásról.

Első mérés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ellenőrző mérés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Új hajtás

 

 

 

 

Egy kis reklám

2011.05.17. 18:12

 

 Igen, most már akár rendes dátumot is jelenthetne a cím annyi szám van. Ma kiültettem a már említett növényeket, és ültettem elég sokat a helyére. Tegyük hozzá Földanya nem szereti a kutatásom, mindig marha nagy szél van amikor ültetek. Elkezdtem a második mérést, ami a pólus váltás, tehát van egy kontroll cserép, egy ahol a mag körül vannak a mágnesek déli pólussal befelé (továbbiakban D cserép), és egy cserép ahol a meg körül vannak a mágnesek északi pólussal befelé (továbbiakban É cserép). Azért, hogy olyan növényekkel is legyen eredményem, ahol van ehető termés, ültettem 2 cserép paradicsomot, egy kontrollt, és egy mágneseset (magkörül D befele típus). Olyan paradicsom magot még nem láttam, amit el szoktak ültetni. Mintha egy éhes kullancson átment volna egy úthenger. Az első mérés arra szolgált, hogy bebizonyosodjon a feltételezés, a mágnestől gyorsabban nőnek a növények. Ezentúl a méréseimet kétnaponta végzem, és mérem a levelek számát, azoknak szélességét, és hosszúságát. Nah de, ígértem múltkor egy adag grafikont. Táblázatot nem rakok be mert nagyon hosszú lenne. A kicsinyítések után nem tudom mennyire látszanak a számok, de igazából az oszlopok mérete a lényeg. Piros a mágneses, kék a kontroll. Még nincs minden adat benne, kb 3 napja frissítettem a táblázatot.

Az első mérés grafikonja:

 

 

 

 

 

Az első mérés ellenőrző mérésének grafikonja:

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ezek után jöjjön néhány kép a mai ültetésről:

Az elrendezés:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az összes cserép:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És végül az öt új cserép:

38/24.nap A nyár kezdete?

2011.05.11. 21:20

 A címből is lehet gondolni, de ki is mondom. Marha meleg van mostanában...Bár ez jó, a /2-es mérésem növekszik, mint állat. Az első mérés mágnesese és kontrollja már pár napja nem nőtt, inkább terebélyesedett. Miért nem mondom melyik cserép? Kb 2 napja a mérési eredmények alapján, úgy gondoltam, hogy a 2-es és 3-mas típusnak nincs jelentősebb hatása, így maradok az 1-es típusnál, ezentúl csak azt mérem. Természetesen a másik két cserép hajtásainak sem lesz semmi baja, kiültetem a kertbe, hogy ott éljenek tovább. A következő napokban írok egy nagyobb beszámolót, grafikonnal együtt.

35/21.nap Pár kép.

2011.05.08. 17:52

 Vasárnap van, nem túl szép az idő. Növényeim kicsit megálltak a növésben, gondolom a hideg idő miatt. Kíváncsi leszek mikor kezdenek el virágozni, bár szerintem nem sokára elkezdem a második mérést, a póluscserével. Érdekes lesz szerintem a hatás. Nah de ittvannak az említett képek, és mára ennyi voltam.

Első mérés kontroll, és körbemágnes:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cserép körül mágnes és alulmágnes:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Végül az utólag ültetett két cserép:

 

 Ez egy rövidke ki bejegyzés lesz, el vagyok havazódva a munkával. Délután mérés után csináltam egy excel táblázatot, így már oda is belesznek víve az adatok, a könnyebb tárolhatóság érdekében. Keszthelyről, a Pannon Egyetem Georgikon karáról kaptam válaszlevelet, így van már segítőm a kutatásban Dr. Nagy Pál személyében. És végre megvan az első feltételezés is, hogy miért történik az, ami nálam történik. A válaszmailból idézve: "Az egyik ilyen hipotézis pl., hogy a mágneses tér megváltoztatja a sejtmembrán permeabilitását, ezáltal megváltozik a membránon keresztül zajló anyagtranszport is,.ami végül is a megfigyelt hatást eredményezheti."

 

28/14. nap, Visszatértem

2011.05.01. 18:18

 Végre rávettem magam, hogy megírjam a blog bejegyzést. Elnézést, hogy ennyi ideig csönd volt, csütörtökön értünk haza Nyíregyházáról, és ma sikerült kialudnom magamat. De mindennap mértem a növényeimet, igen érdekes eredmények születtek. Amíg én OTDK-n voltam, kihajtott a /2-es sorozat is, megerősítve, hogy a mágneseknek pozitív hatása van a növényekre nézve. Először is számokkal táblázatban a mai értékek átlagolva:

 

 KontrollSHMkörbe mágnesAlul Mágnes
első mérés 8,2511,89,89,375
/2-es mérés3,8755.6 - -

 

Ezek, legalábbis szerintem, igen nagy különbségek, bár a Stone Henge Mágnes igen kiugró értéket ad, tehát beigazolódott, hogy ténylegesen növekedés gyorsító hatása van a mágneseknek. 

Első mérés:

Kontroll:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stone Henge Mágnes Cserép:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cserép körül mágnes:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alul Mágnes:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Második Mérés:

Kontroll:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stone Henge Mágnes:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szemmel látható különbség, hogy a mágneses hatásnak kitett növényeknél nagyobbak a levelek, így szerintem gyorsabb a fotoszintézis.

süti beállítások módosítása