Hát igen, sajnos vége a tábornak, viszont így egy viszonylag unalmas rész kimaradt a növényeim fejlődéséből. Így, mire hazaértem, az összes most lévő cserépben kijött az összes hajtás! Eddig ilyen még nem volt, hogy még a kontrollnál is meglegyen mind az 5 szár. De először nézzük a még eredménnyel nem szolgáló méréseket. Ma, 10 nap előmágnesezés után elkezdtem csíráztatni a mágnesség megmaradásának mérését. 1 hétig lesznek csíráztatva, utána kiültetem őket. Tibi barátomtól kaptam egy nagy adag Csodatölcsér (Mirabilis Jalapa) magot, ebből 10-et mágnesezek, és ugyanennyi kontrollt ültetek majd jövőhéten szombaton. Holnap kiültetésre kerül a mágnesezett és kontroll hajnalka is. Ez eléggé mellék projekt, viszont kíváncsi leszek az eredményre, hiszen ezeket a kertbe ültetem, és nem cserépben, ellenőrzött körülmények között lesznek. A mostani növényekről képek majd holnap lesznek, 2 meglepetés képpel együtt. Most viszont nézzük a grafikonokat, amik az első lemérést után lettek. 

Eddig használt mágnes az erősebb mágnesek ellen:

 

Jól látható, hogy szárhosszban, és levél szélességben az erősebb mágnes a jobb, viszont a másik két adatban az eddig használt mágnesek. Következzék az előmágnesezés a folyamatos mágnesezés elleni mérés:

 

Nagyon jól látszik, hogy levélszámon kívül mindenben vezet, szárhosszban és levélszélességben pedig kiemelkedően. Holnap jelentkezem képekkel.  

süti beállítások módosítása