21/7. nap

2011.04.24. 17:26

 Szép napunk van ma, bár címet nem tudtam kitalálni. Sőt a bejegyzés sem lesz hosszú, ma valahogy nem jön belőlem a szó. Tehát, mai méréseim után megállapítottam, hogy a mágnesnek igenis van hatása a növényekre, mégpedig gyorsabban nőnek tőlük. Az én mérésemben az látszik, hogy nagyjából napi 1 centit nőnek a mágneses növények, míg a kontroll kb. fél centit. Ez lényeges különbség, mivel még mindig csak 8 centis a legnagyobb szár!

....akkor már igen nagy lennék. Mai nap a helyi egyik hipermarket parkolójában volt egy veterántalálkozó, ahova kivittük a család legöregebb veteránját, egy 88 éves Citroen B2-est. Gondoltam rá, hogy rakok fel képet, de lusta vagyok, így majd talán holnap. Nah de vissza  a a növényekre. Igen gyorsan nőnek, napi több mint 1 centit!!! Megint átlagoltam, és az eredmény még mindig ugyan az, csak az átlagok különbsége nő.

 Íme egy táblázat az értékekből (bocsi a feliratok miatt, nem a legjobb ez a táblázatkezelő)

cserepekkontrollstonehengemágneskörbemágnesalulmágnes
átlagok4,1cm5,16 cm4,46cm3 cm

 

A táblázatból is látszik, hogy az a cserép, ahol a magok körül vannak a mágnesek, egyre nagyobb különbség van a kontrollhoz képest. Bár lehet, hogy 1,05 centi nem tűnik soknak, de ez csak az átlag. Kontrollban a legnagyobb szár 4,5 centi magas, a shm-ben pedig 7!!! Így már erősebben érzékeltethető a mágnes hatása.

 Hát igen, a címmel arra próbálok célozni, hogy ezek a növények nőnek mint a bolondgomba. Tegnap előtt óta kb. 1,5 centit nőtt az összes. Ja, és egy fontos dolog: FUKUSHIMA NEM JUTHAT EL HOZZÁNK!!!! Elnézést kérek a csupa nagybetűért, csak zavarni szokott, ha baromságot beszélnek. Nah de visszatérve a kutatáshoz, nagyon nőnek, és szerintem 2 héten belül lesz virág. Itt van néhány kép a mostani állapotról:

Összes cserép:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SHM cserép:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SHM cserépen kívül:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alul mágnes:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Távtartós:

 

 Mai nap rövid jellemzése: Marha meleg van, és végre tavaszi szünet!  Holnap bejegyzés nem lesz, Budapesten leszek a bátyámnál, de majd pénteken bepótolom! Egyre gyorsabban nőnek a növények, de ez egyértelmű, hiszen melegszik az idő, és a napos órák száma. Mai mérésből csináltam egy átlagolást, következőkben ezt láthatjátok:

A cserépben lévő szárhosszok átlaga:

Kontroll: 1,825 cm

SHM: 2,29 cm

Cserépen kívüli körbe mágnes: 2 cm

Alul mágnes: 1,6 cm

Ebből is látszik, hogy a mágneses cserepek jobban nőnek, bár még lesz több mérés, és meglesz ez a mérés is ismételve. 

 

 Végre itt a jó idő, a sok napsütés, meg ahogy a cím is említi már kezdenek levelek fejlődni! Az adatok alapján mégsem rontottam el a kísérletet a nem megegyező földszinttel.  Stone Henge Mágnes, továbbiakban SHM, cserepemben nőnek, és még mindig jobban, mint a Kontroll, kísérlet szempontjából pedig ez a lényeges. Biológia tanárom azt javasolta, hogy majd nézzem meg a növények gyökérzetét, azokban van-e változás. Mivel egyszer már volt egy ilyesfajta eset, tudom, hogy míg egy sima gyökérzetű növények (távtartós) kb 5 centi volt a gyökere 12 nap után, addig egy SHM magnak kb 4,5 centi, viszont 6 darab volt neki egy helyett. Holnap jelentkezem, addig egy-két kép a mai állapotról.

 Kontroll cserép (4 hajtás)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SHM típus (5 hajtás)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cserépen kívüli körbe mágnes. (2 hajtás)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mag alatt mágnes. (2 hajtás)

 

 

 

 Hát igen. Szegény babjaim penészesek voltak, így a növénytemetőbe (kukába) helyeztem át őket. Plusz, még rájöttem, hogy bár ugyanolyan mélyen vannak a magok, az első körös sarkantyúka kontroll, és Stone Henge Mágnes típus nem olyan magasan van... Így nem kap annyi napfényt, így szinte esélytelen, hogy a mágnes kitudja fejteni a hatását teljes erejéből. Ezért ebből a kettőből ültettem egy /2-es típust, és ők lesznek a hiteles mérési eredmények, de persze az eredeti sorozatot is mérem naponta. A 2. napszám lesz a második mérésnek az aktuális napja. Szerintem ez a sorozat gyorsabban jön ki, mivel melegebb van.

 

süti beállítások módosítása