Megint a vadgesztenyék.

2012.01.28. 19:04

 Meglepő milyen hamar kellett jelentkeznem. A mágneses térben tartott gesztenyéknél már 2-3 centis gyökér nőtt, így muszáj volt az ültetést előre hoznom. Az 5 mágnesezett mag mellé kiválasztottam hasonló 5 kontroll magot.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kicsit közelebbről a mágnesezett magok:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az összes mag "félig" elültetve:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mivel így nem lenne jó a mérés az eddigiekhez képest, a mágneses cserepek külsejére felraktam 4 mágnest, és majd csütörtökön (az egy hét leteltével) veszem le őket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zárásként egy kép a szobámban lévő mérési zónáról. Sajnos ide már több növény nem fér, de remélhetőleg hamarosan fa hegyek lesznek :)

 

Vadgesztenye erdő kezdete

2012.01.26. 17:48

 Tegnap voltunk Pannon Egyetem Nyíltnapján, így találkoztunk egymással a regionális verseny óta. Jókat beszélgettünk, meg kaptam egy nagyadag vadgesztenyét. Ezeket ma elkezdtem mágnesezni. Nedves föld alatt tartom a magokat, akár a mágneses akár a kontroll növényeket, és egy hét múlva ültetem el őket. Két kép zárásként.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fenyő hegyek, hova legyek?

2012.01.23. 16:34

 Ma végre elültetésre kerültek a fenyőmagok. Az előző bejegyzésben előkészített földeket használva, 5-5 kontroll és előmágneses cserepet használtam, az egyik csoportnál csak tőzeggel a másik csoportnál pedig tőzeggel és fenyőtüskével. Mivel kicsit sokat kevertem be ezekből a speciális földekből, úgy gondoltam felhasználom mérésen kívüli ültetésre, így nagyobb cserépbe kettesével ültettem a fenyőmagokat. Nagyon sokat nem tudok írni, jöjjön egy kép a cserepekről. Igen ez már nem a szobám, ott sajnos telt ház van, így ezek már a nappaliban vannak elhelyezve.

süti beállítások módosítása