Új növények

2012.01.07. 17:49

Jácintok (Hyacinthus orientalis)

Ez a tél nem éppen úgy alakult, ahogy elterveztem. Abban reménykedtem, decemberben majd esik hó, de még fagyok sem nagyon voltak. Mindenesetre az első hagymásokat behoztam az erkélyről, úgyhogy most elkezdem őket hajtatni. 4 db növény van a kísérlethez, 1 kontroll, 1 előremágnesezett, 1 folyamatosan mágnesezett, 1 útólagmágnesezett. Jelenleg nincs sok különbség közöttük, erős, fejlett a gyökérzetük, az előmágneses kicsit kilátszik a földből, mert a gyökere kinyomta, mivel nem fért el rendesen a mágnesek miatt. (a mágnesek falemezre voltak rögzítve és betéve a cserépbe)

                     Kontroll                                              Előmágneses

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                   Folyamatmágneses                                  Utómágneses

 

Vadgesztenye

Alig egy hét telt el azóta, hogy elültettem a vadgesztenyéket, aztán gyökeret eresztettek, mostanra már látszanak a hajtáskezdemények, az előremágnesezettek vezetnek a kontrollokkal szemben, az egyiknek már zöld a levele.

                                       Előmágnezettek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                               Kontrollok

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magnesnoveny.blog.hu/api/trackback/id/tr263526862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása