1. nap, Harc az elemekkel

2011.04.04. 19:07

Végre megjöttek a mágneseim. Napközben napos meleg időjárás volt. Nagyjából 26°C körül, de erre még később visszatérek. Tehát, délután amikor hazaértem, és megebédeltem rögtön vettem egy vödörnyi földet, és mentem fel a teraszomra ültetni. A mágnesek elég kicsik, 12x6x1,5 milliméteresek, elvileg másfél kilót bírnak megtartani. A képen látható a méretük.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Először a kontroll növényeket ültettem el. Erről kép nem készült, egyszerűen a cserép tetejétől 4 cm-re megtöltöttem földdel, beraktam a magokat és teljesen feltöltöttem földdel. Ezután következtek a mágneses cserepek. Először a "2-es típust" csináltam meg. Itt a magok köré helyeztem el a mágneseket, mindegyiket a déli pólussal befele. Ezt úgy oldottam meg, hogy egy rúdmágnes déli pólusához helyeztem mind a 60 mágnest, így megvolt, hogy a mágneseknek melyik oldala a nekem kellő déli. Képen látható az elrendezés már magokkal:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miután megcsináltam ezt mindkét fajnál, jött a "3-as típusú " cserép, ahol az előzőhöz hasonlóan a magok köré helyeztem a mágneseket, csak ebben az esetben a cserépen kívül. Ezt kétoldalú ragasztóval oldottam meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Most jött a "4-es típusú " cserép összerakása. Itt a déli pólussal felfele raktam a magok szintje alá. Bevallom őszintén, ez volt a legnehezebb cserép, mert amikor már 5 mágnest nagynehezen leraktam és raktam volna az utolsó összeugrottak a mágnesek. Mindkét cserépnél nagyjából a hatodik alkalommal sikerült. A képen láthatjuk az első cserépben az elrendezést, amikor végre sikerült. Volt olyan, hogy már a földet szórtam rá, és akkor hallottam, hogy a mágnesek összeugrottak. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Végül jött az utolsó, az "5-ös típus", ahol a leendő szárszinten vannak a mágnesek. Ezt két hungarocell távtartóval oldottam meg. Mivel egy rétegben igen gyengék lettek volna, 2 réteget összeragasztottam, és közéjük hurkapálcát helyeztem, így viszonylag strapabíró lett. A cseréphez kétoldalú ragasztóval ragasztottam, és ugyanígy rögzítettem rá a mágneseket. Mivel a teraszon vannak elhelyezve a cserepek, így némi faragasztót is folyattam mind a mágnesekre mind a hungarocell tartók alá. Nem túlságosan szép, de hasznos darab. Íme a kép:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miután mindegyiket elültettem, kétoldalú ragasztóval az alátéthez, végül az asztalhoz illetve az ablakpárkányhoz ragasztottam őket. Most jött a "vicces" rész. A meleg napos időből, hála a szentséges hidegfrontnak, lett 16,5°C és szeles idő. Remélem túlélik a cserepek holnapig, állítólag jobb idő lesz már. Záróképnek az összes cserépről készült képet raknám be, holnap jelentkezem! 

süti beállítások módosítása