Ma volt annak a napja, hogy átültettem a növényeket. De ne szaladjunk ennyire előre, először a csírákat nézzük meg. Ma már adatokat nem írok, beszéljenek inkább a képek.

Kontroll:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mágneses:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ma még nagyobb volt az eltérés, mint tegnap. Szerintem ez egyértelmű eredménye a mágneses mezőnek. Nézzük meg, hova is lesznek elrakva, mint hidrokultúrás növények.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez lényegében 2 apentás palack (reklám helye: Málnás apenta nagyon finom) aminek levágtam a tetejét, hogy nagyjából egyformák legyenek, és ezeket megtöltöttem, ilyen kertészetben kapható golyócskákkal, amik megszívják magukat vízzel, és lassan adják ki magukból. Így néznek ki közelebbről ezek a golyók:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Úgy néznek ki, mint a halak ikrái. Ezek után egy magasságban belehelyeztem a magokat a golyók közé. Először a mágnesest csináltam meg, mert a hosszú hajtásaik miatt körülményesebb volt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utána a kontrollt. Ez egyszerűbb volt, mert kisebbek voltak a hajtások. (egyik mag nem látszik, mert az egyik golyó alá csúszott be)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek után elhelyeztem a palackokat az ablakpárkányomra, ez esetben belülre, hogy az előző két mérésem kudarca ne történjen meg újra. A maradék 10 magot pedig egy balkonládába ültettem, és a másik teraszon fognak nőni.

 A címből is lehet gondolni, mi történt az elmúlt 24 órában, de azért elmondom. Nagyon nőnek!!!!! Főleg a mágnesesek, de ez várható volt. (Üzenném annak, aki nem hitt eddig a mágneseimben: IN YOUR FACE!) Annyira nőnek, hogy holnap már átrakom őket a vízkultúrába, nehogy bajuk legyen. 5-5 mag fog átkerülni, a legjobban fejlődő egyedek. A többit kiültetem balkonládákba, nem veszik semmi kárba. :)

Nah de, lássuk a mai eredményeket. Kontroll : 2 darab, nagyjából fél centis csíra, 1 darab mag ami csak kinyílt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mágnesesnél kicsit (sokkal ) nagyobb az előre haladás, de lássuk számokban:

1 darab 2,5 centis hajtás, 1 darab 2 centis hajtás, 2 darab 1 centis hajtás, 2 darab fél centis hajtás, 1 darab csak kinyílt.


 

 

 

 

4. nap Csíráznak a magok.

2011.07.11. 18:37

Ma egész sok dolgot csináltam, de kezdjük is az elején. Lesz az előmágneses kontra folyamatosan mágneses mérést, és ma készítettem ezt elő. Fogtam egy Petri-csészét és körbe ragasztottam 6 darab mágnest, természetesen déli pólussal befelé.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek után kiválasztottam 5 darab viszonylag ugyanolyan magot, és a csésze közepére helyeztem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Végül fogtam egy nemtudom milyen üvegeszközt, és a magokra helyeztem, hogy nehogy magukba szívják a levegő páratartalmát (ami a szobámban igen nagy) és elkezdjenek csírázni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Így lesznek jövőhét hétfőig, amikor ezt a mérést fogom ültetni.

  

Nah de akkor vissza a csírázástatáshoz. Először a kontroll csészét néztem meg, ott összesen 1 mag volt, aminek a vége szétnyílt, tehát elkezdett csírázni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek után a mágneses csészét néztem meg. Ott sokkal erőteljesebb növekedés volt látható, 1 magnak nagyjából 1centis hajtása van, 3nak kisebb de jól észrevehető, és 1 magnak a vége nyílt szét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek után, mindkét csészét vissza "csomagoltam", és annyi vizet öntöttem rá, hogy az alján éppen csak összegyűljön. Mostantól szerintem naponta fogok írni, lesz annyi változás.

süti beállítások módosítása