Érdekes eredmények.

2011.07.24. 18:25

 A címből is lehet gondolni, ma egész sok, és érdekes eredményem lett. Három mérésről lesz szó: Tigris Aloe, A balkonláda, és az előmágneses vs folyamatmágneses.

 

Kezdjük is az elsővel. Azt gondoltam, hogy mire lesz lényeges eltérés, és a mágneses, ami ugyebár alapból kisebb volt mint a kontroll, nagyobb lesz a másiknál, el fog telni nem kevés idő. Hát tévedtem. Csütörtök óta kapja a mágneses teret és már nagyobb. Itt a grafikon, a második az érdekes.

 

Jól látszik, hogyan fordított a mágneses. Következő legyen a balkonláda. Itt is nagy különbségek lettek rövid idő alatt. A kontrollnál kijött még 2 hajtás, így van három, viszont az átlagos szárhosszúságuk csak 3,9 centi lett emiatt. A mágnesezettnek pedig 16 centi az szárhosszúság átlaga. Íme két kép:

 

 Mágnesezett:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontroll:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előmágnesezett vs folyamatosan mágnesezett mérés. Itt egy hatalmas különbséget vettem észre. Ma, azaz a 7.napon kijött 4 azaz négy hajtás az előremágnesezett cserépben. Ez 2 nappal megelőzte a szokásos mágneses időpontot.Ezeket még nem mértem le, majd a többivel együtt amikor visszajövök a táborból. Itt egy kép a 4 hajtásról:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És végül egy kis "meglepetés". Szülei kitalálták, hogy mágnesezzek egy nagyadag hajnalka magot és azt is ültessük el. Nekem igazából mindegy mikor mennyi magot mágnesezek, úgyhogy elkezdtem mágnesezni őket. Íme a kép:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ennyi volt mára, jövőhéten szombaton jelentkezem, addig a Pannon Egyetem által szervezett Nyári egyetemen leszek. Jó buli lesz szerintem! 

Új mérések hada.

2011.07.21. 19:07

A cím is utal rá, ma elindult három, azaz 3 különböző mérés. Az első, igen érdekes, én fontos eredményekkel szolgálhat majd. Csak felsorolva: Mágnesesség megmaradásának mérése, Tigris Aloe mágnessel kezelése, Gomba növesztése mágnessel.

Első méréshez kell magyarázat. Tehát azt vizsgálom, hogy az előre mágnesezés után mennyi ideig marad meg a mágnes pozitív hatása. Összesen három fajta mágnesezett mag lesz, és persze a kontroll. A három fajta mag: 1. ahol csak szárazon, előre mágnesezem egy hétig, a csíráztatásnál már nem lesz mágnesezve. 2. ahol szárazon is és a csíráztatásnál is mágnesezve lesznek a magok. 3. ahol csak a csíráztatásnál lesznek mágnesezve a magok. Természetesen lesz kontroll növény is. Ma elkezdtem szárazon mágnesezni a magokat, 1 hét múlva elkezdem csíráztatni a magokat. Majd akkor jelentkezem ezzel kapcsolatban, most nézzük a másik két mérést.

Tigris Aloé (Aloe Variegata) mágneses kezelése:

Lényegében szereztem két, nagyjából egyforma tigris aloét, és a kisebb cserepének a szélébe mágneseket nyomtam. Nem nagyok a különbségek, de kérdés az, hogy látható lesz-e a nagy eltérés. Hetente mérem őket, úgyhogy ilyen gyakorisággal számolok be erről a mérésről. Két kép a növényekről:

Felülről a két növény:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oldalról:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gomba növesztése mágnessel:

Forgalomban kapható egy doboz, amiben lényegében minden megvan, hogy házilag bárki tudjon csiperke gombát termeszteni. Egy ilyen dobozt készítettem el a mai nap, és az egyik sarkába a jól ismert elrendezésben elhelyeztem 6 mágnest a komposztban, kíváncsi leszek, hogy itt is érvényesül az eddig ismert hatás. Egy kép erről:

 

 

 

 

 

 

 

 Mivel még csak 3. nap van, így igen sokáig nem lesz még kép azokról a növényekről, gondoltam, a csíráztatásból visszamaradt magokról csinálok egy jelentést. De mivel olyan eredmények születtek, hogy megérik a lejegyzést, így ezeket hetente fogom mérni. Pont egy hete ültettem el őket és már így néznek ki. A feliratot utólag szerkesztettem oda, mielőtt valaki arra gondolta, hogy így firkálom a ládát! :D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nézzük kicsit közelebbről őket. A kontroll magok közül eddig 1 jött fel a felszínre, és 4 centiméter a hossza.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mágnesesek közül mind az öt meglátta már a napvilágot és a következő méreteket érték el: 11 centi, 11 centi, 12 centi, 10 centi, 2 centi. (átlagban:9,2 centi). Ezek nem kis számok, a másik érdekesség pedig, hogy az ültetéskor mindössze 2 magnak volt nagyjából 1 centis hajtása és ezek a 11 centis hajtások. De nézzük a képet:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Remélem ez azt jelenti, hogy elég előre a csíráztatás közben mágnesezni a növényeket, és a hatása megmarad. Ez majd a másik mérés alapján kiderül.

Elültettem a már emlegetett méréseket. Igazából bevetettem egy kis cselt. Mivel ugyanakkor lettek ültetve, 1 kontroll cserép bőven elegendő szerintem. Nah de akkor nézzük végig, melyik is ez a két mérés:

Folyamatosan mágnesezés kontra előmágnesezés:

Ebben a mérésben az egy hete mágneses tér alatt álló magokat vettem ki a Petri-csészéből, és elültettem. Egy másik cserébe a már jól ismert módszerrel mágneseket raktam, és magokat ültettem. És persze van a kontroll.

 

Nagy erős mágnes kontra eddig használt kicsi mágnesek:

Itt azt vizsgálom, hogy az eddig használt mágneseknél erősebb mágnesek esetleg nagyobb különbségek lesznek a kontrollhoz képest. Itt is csaltam egy kicsit, mert a kis mágneses adatokat a másik mérésből veszem, így tudom négy cseréppel megoldani a két mérést.

süti beállítások módosítása