Egy nagyobb bejegyzés.

2011.09.11. 13:28

Tehát a mai bejegyzésemben sok kép és grafikon lesz a mérések jelenlegi állapotáról. Ha minden összejön, az előmágnesezés vs folyamatmágnesezés mérést alaposan kifejtve majd olvashatjátok a Természet Világa magazin hasábjaiban, de ez még a jövő zenéje lesz. Nos nézzük is a méréseket és a képeket. Az eddigiekhez képest annyi változott, hogy mivel igen sok levél van már minden hajtáson, főleg az előremágnesezetteken, így a 15.mérés után már csak hetente egyszer mérem a növényeket. Így nekem is több időm lesz, és a növényeken is látványosabb lesz a változás. Nah de vegyük szépen sorba a méréseket.

Előmágnes vs folyamatmágnes:

Igen erőteljesen jól alakul a mérés. A grafikonon látszik, hogy a levél szélesség és a hosszúság erőteljesen lecsökkent. Ez két dolog együttese miatt történt: Egyre több új, kis levél van és a nagyobb levelek pedig száradnak el. Itt igen érdekes, hogy az előremágnesezettnél sokkal kevesebb levél szárad el, mint a másik kettőnél. A grafikon alatt, látható egy tegnapi kép is a növényekről.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eddig használt mágnes vs Erősebb mágnes

Itt az erősebb mágnes vezet. Érdekes azonban, hogy mindkét mágnesezett cserép erőteljesen hullajtja a levelét. Minél nagyobb a mágneses tér, annál jobban hullanak a levelek. Ismét kép, és grafikon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mágnesesség megmaradása

Igen érdekes egy mérés, de ugyan úgy adja az eredményt, mint az előmágnesezés az előző mérésben. Itt igen kimagasló eredmények vannak, de beszéljenek helyettem a grafikonok és a képek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Borsó


A borsóknál igen erőteljesen látszik az előre mágnesezés hatása. Kíváncsi leszek, hogy még ebben a szezonban fognak-e teremni. Nah de a szokásos képek, és grafikonok. Jobb oldali a kontroll, bal oldali a mágnesezett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Balkonláda

Mondjuk ráadásnak, ismét egy két a mérésről, ami lényegében elindította az előmágnesezést. Nagyon nagyra nőttek, a mágnesezettnél már van félméteres hajtás. Ismét bal oldal a kontroll, jobb oldal a mágnesezett.

 

 

 

süti beállítások módosítása